Elektronik Sigara Uzerine Bilimsel Calismalar - 5

Sigara dumanı bileşenlerinin yüzey aktif madde arayüz özellikleri üzerine etkileri
Geleneksel sigaralardan gelen dumanın Infasurf ® arayüzey özellikleri üzerindeki sert etkileri göz önüne alındığında, yüzey aktif madde arayüzey özelliklerine en fazla zarar veren duman bileşenini belirlemek için başka deneyler yapılmıştır. 1R6F sigaraların duman bileşenleri, üretici tarafından analiz belgesinde (Kentucky Üniversitesi, Tütün Araştırma Ürünleri Merkezi) sağlanmaktadır. Konsantrasyonu en yüksek üç bileşen nikotin (721 ± 107 μg / sigara), vaporesso Revenger 220W kit elektronik sigara asetaldehit (522 ± 69 μg / sigara) ve izoprendir (320 ± 101 μg / sigara).

Bu bileşenlerin her biri tek tek, tam sigara ve Infasurf tekabül eden miktarda, alt faz ilave edildi ®yüzey basıncına karşı yüzey alanı izotermi varlığında, IQOS Heets Amber Sigara Tütünü heets cesitleri sigara dumanındaki yüzey aktif madde inhibisyonuna neden olan bileşenleri tanımlamak için elde edildi. Sigara dumanının birçok farklı kimyasal içerdiği ve her bir bileşenin alt faza eklenmesinin pratik olmadığı unutulmamalıdır; ancak, yukarıda belirtilen üç bileşen, iqos 3 multi en yüksek konsantrasyona sahip olanlardır. Sigara dumanının diğer tüm gazsız bileşenleri, konsantrasyonda en az bir derece büyüklüktedir, bir sonraki en yüksek akroleindir (43 ± 14 μg / sigara). İlginç bir şekilde, nikotin, asetaldehit, ve izopren hiçbiri önemli ölçüde değişmiş Infasurf ® ara yüzey özellikleri (Şek. 5a-c,).

Nikotin, maksimum yüzey basıncında (kontrol için 65.1 ± 0.2 mN / m ile karşılaştırıldığında 62.6 ± 0.8 mN / m) çok küçük bir azalmaya neden oldu; bu, sigara dumanı varlığında gözlenen yüzey basıncındaki sert düşüşe kıyasla oldukça farklıydı. Asetaldehid ve izopren mevcudiyetinde yüzey basıncı izoterm da saf Infasurf çok benzer ® . Yüzey aktif madde inhibisyonuna neden olan bileşeni tanımlamak için, yanan sigaraların (katran) neden olduğu partikül madde bir filtre üzerinde toplandı ve ayrı bir deneyde alt faza eklendi. İlginç bir şekilde, bir sigaraya karşılık gelen miktarda katran ilave edilmesi, önemli yüzey aktif madde inhibisyonuna neden oldu (Şekil 5d).). Katran varlığında maksimum yüzey basıncı 50.4 ± 1.2 mN / m; bu değer, sigara dumanına maruz kaldıktan sonra (46.1 ± 1.3 mN / m) Infasurf ® için gözlemlenen maksimum yüzey basıncı ile karşılaştırılabilir ve saf Infasurf ® (65.1 ± 0.2 mN / m) ' den çok farklıydı . Birlikte alındığında bu deneyler, duman önemli bileşenleridir hepsi nikotin, asetaldehit ve izopren, Infasurf yüzey etkinliğini bozulmaz ise göstermektedir ® , katran yüzey aktif madde ara yüzey özelliklerine oldukça rahatsız edicidir ve muhtemelen en yıkıcı bileşenidir sigara dumanındaki yüzey aktif madde.

Şekil 5
figure5
Infasurf yüzey alanı izotermleri genel yüzey basıncı ® önce ve 1R6F sigara dumanı içinde en bol bulunan bileşenlere maruz kaldıktan sonra, ( a ) nikotin, ( b ) asetaldehit, ( c ) izopren, ve ( d ) tar. Her bir bileşenin miktarı, 1R6F sigaraların analiz belgesine göre, bir tam sigaradaki miktara eşittir: nikotin için 721 μg, asetaldehit için 522 μg ve izopren için 320 μg, Aspire Nautilus elektronik sigara zerre ile yapılan deney, partikül bir tam sigaradan cam elyaf filtrelerde toplanan madde. Kontrole kıyasla yüzey basıncında belirgin bir artış ( p < 0.05 değeri kullanılarak ) * ile gösterilmiştir.

Tam boy görüntü
Tartışma
E-sigara kullanımının artmasıyla birlikte, potansiyel solunum toksisiteleri üzerine araştırmalar yoğunlaşmıştır. Artan sayıda çalışma e-sigaraların potansiyel sitotoksisitesine odaklanmış olsa da, e-sigara buharının pulmoner yüzey aktif madde ile etkileşimleri daha az dikkat çekmiştir ve büyük ölçüde bilinmemektedir. Bu çalışma, bu bilgi boşluğunu doldurmayı ve e-sigara buharının ve sigara dumanının lateral yapı ve pulmoner yüzey aktif cisminin arayüzey özellikleri üzerindeki potansiyel yıkıcı etkilerinin anlaşılmasını ve karşılaştırılmasını amaçlamaktadır.

Buzağı ciğer yüzey aktif cismini kullanan çalışmalar, e-sigara buharının, e-sıvı tadına bakılmaksızın yüzey aktif cismi arayüzey özelliklerini etkilemediğini ortaya koydu (Şekil 2 ). E-sigara buharının Infasurf ® üzerindeki etkisinin olmaması, e-sigara buharındaki bileşenler göz önüne alınarak açıklanabilir. E-sigara buharının birincil bileşenleri propilen glikol, gliserol ve nikotindir [ 38 , 39 ]. Propilen glikol ve gliserolün her ikisi de hidrofiliktir ve bu nedenle sulu alt fazda kalmaları ve hava-su arayüzünde lipid filmi rahatsız etmemeleri muhtemeldir. Öte yandan, nikotinin, Şekil 5a'da gösterilen sürfaktan özellikleri üzerinde çok küçük bir etkisi vardır.

Bu nedenle, e-sigara dumanı bileşenlerinden hiçbirinin yüzey aktif madde filmlerinde önemli bozulmalara neden olması beklenmemektedir. Bildiğimiz kadarıyla, e-sigara buharının akciğer yüzey aktif cismi ile etkileşimi üzerine sadece bir çalışma yapılmıştır [ 38 ]. Bu çalışmada, Davies ve arkadaşları, dipalmitoil fosfatidilkolin, fosfatidil gliserol karışımı ve fosfatidik asit (DPPC / POPG / PA, 69/20/11, kullanılan ağırlık / ağırlık / ağırlık), akciğer yüzey aktif taklit ve hafif bir azalma olduğunu rapor etmiştir için ( E-sigara buharına maruz kaldıktan sonra bu modelin yüzey basıncında ~ 10 mN / m [ 38]. Bu zararlı etkinin potansiyel mekanizmalarının yüzey aktif cismi tabakasında nikotin penetrasyonu, buharda serbest radikallerle lipid peroksidasyonu ve / veya duman içinde nitrosaminler ile yüzey aktif cismi fosfolipitlerinin hidrolizi olduğu ileri sürülmüştür [ 38 ]. Bu çalışmada, saf nikotin Infasurf ® 'un yüzey basıncı izotermi üzerinde çok küçük bir etki göstermiştir . Her ikisi de e-sigara buharında serbest radikallerin [ 40 ] ve nitrosaminlerin [ 39 ] rapor edilmesine rağmen, bu çalışmada bu bileşenlerin Infasurf ® üzerindeki olası etkileri azdı. Ancak, belirtilmelidir ki, bu Infasurf gibi karmaşık bir yüzey aktif madde ile, bu kimyasalların etkileri ®Davies ve meslektaşları tarafından kullanılan basit modelle karşılaştırıldığında çok farklı olabilir [ 38 ].

E-Vaporesso Revenger 220W Kit Elektronik Sigara buharının aksine, sigara dumanı, yüzey aktif madde arayüzey özelliklerini önemli ölçüde bozmuştur. E-sigara buharının ve sigara dumanının yıkıcı etkileri yüzey aktiviteleri ile ilişkilidir. Yüzey basıncını etkilemeyen e-sigara buharı, yüzey aktif değildi, sigara dumanı oldukça yüzey etkindi (Şekil 2e ). Yüzey aktivitesi ve yüzey aktif madde bozulması arasındaki bu korelasyon, dumanla yüzey aktif madde inhibisyonunun, rekabetçi adsorpsiyon mekanizması yoluyla gerçekleştiğini göstermektedir [ 33]. Bu mekanizmaya dayanarak, yüzey aktif bileşenler, bu durumda sigara dumanından, hava-su arayüzüne adsorpsiyon yapabilir ve uzay için yüzey aktif cisimleriyle rekabet edebilir.